[fullwidth background_color=”” background_image=”” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_preview_image=”” overlay_color=”” overlay_opacity=”0.5″ video_mute=”yes” video_loop=”yes” fade=”no” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding_top=”20″ padding_bottom=”20″ padding_left=”” padding_right=”” hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” hide_on_mobile=”no” menu_anchor=”” class=”” id=””][/fullwidth]

Ens agradaria que ens llegissin tot el que escrivim. És una reclamació difícil en l’era dels 140 caràcters de Twitter. Això val també per a l’escola. Us atreviríeu a fer una enquesta entre pares i mares sobre el tant per cent de cartes i circulars que es llegeixen? Per això, cal calcular molt bé què val la pena escriure i com. Una bona infografia pot aconseguir millor comunicar un seguit d’idees que la carta pomposa del director.

Imagineu que heu de donar indicacions de mobilitat a les famílies que vénen a buscar els fills a l’escola. Oi que el que us surt natural és començar a redactar una carta explicativa? No seria molt més simple un “Adjuntem indicacions per facilitar la mobilitat” i una mapa amb una infografia dels passos que cal donar?

Trobareu en aquest blog una guia per a l’elaboració d’una infografia. Preparant-la he après jo mateix maneres de fer-les millor. Hi ha, d’altra banda, una gran quantitat de recursos disponibles a Internet. Us comparteixo aquí les infografies i els esquemes dels posts més llegits al blog, alguns dels quals van passar a formar part del llibre La teva escola, una gran marca.

Miquel Rossy

 
 12ppt  12confer
 12ppt  info-10revista2
 logo-branding  infograma1
 10manaments-comunicacio-interna  infografpresenta
 10conflictes  rumors_ca
 parts-dun-anunci  
 whatsapp
 11-consells-fullet
 CANVI
 

Nos gustaría que nos leyeran todo lo que escribimos. Es una reclamación difícil en la era de los 140 caracteres de Twitter. Esto vale también para la escuela. ¿Os atreveríais a hacer una encuesta entre padres y madres sobre el porcentaje de cartas y circulares que se leen? Por ello, hay que calcular muy bien qué vale la pena escribir y cómo. Una buena infografía puede conseguir mejor comunicar una serie de ideas que la carta pomposa del director.

Imaginad que necesitáis dar indicaciones de movilidad a las familias que vienen a buscar a sus hijos a la escuela. ¿Verdad que lo que os sale natural es empezar a redactar una carta explicativa? No sería mucho más simple un “Adjuntamos indicaciones para facilitar la movilidad” y una mapa con una infografía de los pasos que hay que dar?

Encontraréis en este blog una guía para la elaboración de infografías. Preparándola he aprendido yo mismo maneras de hacerlas mejor. Hay, por otra parte, una gran cantidad de recursos disponibles en Internet. Comparto aquí las infografías y los esquemas de los posts más leídos en el blog, algunos han pasado a formar parte del libro Tu escuela, una gran marca.

Miquel Rossy

 
   
   
   
   
   
   lavidadunlogo2
 
 
 
 

[imageframe lightbox=”no” lightbox_image=”” style_type=”none” hover_type=”none” bordercolor=”” bordersize=”0px” borderradius=”0″ stylecolor=”” align=”none” link=”” linktarget=”_self” animation_type=”0″ animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” hide_on_mobile=”no” class=”” id=””] [/imageframe]