“Hem modificat els grups en el pas de 4t d’ESO a 1r de Batxillerat, per fer un nivell menys –la ratio– i ara estem rebent moltes trucades de pares i mares que no estan contents del grup que ha tocat al fill.”

“El Vicenç està de baixa per depressió. Vam deixar anar als alumnes que era una grip. Han passat nou dies i va per a llarg. Ja ha vingut un substitut. Els alumnes són molt murris i s’ho ensumen. No sé si hem de dir-los la veritat.”

A qui treballi en el món escolar, aquests exemples els poden resultar molt familiars. Una escola es troba permanentment en situacions així. Cada dia sorgeixen problemes grans i petits que exigeixen actuacions immediates. Cal reaccionar amb promptitud i solucionar-los, com qui va tapant forats en el vaixell. D’altra banda, aquests problemes fan passar molt sovint un mal tràngol als directius, perquè han de comunicar-se amb les persones afectades.

Aquest article ha passat a formar part del llibre “La teva escola, una gran marca”, que podreu adquirir aquí mateix molt aviat en aquest mateix web.

latevaescola-brandingescolar