PROFESSORAT

En un centre educatiu, la comunicació que la direcció exerceix amb les famílies és important, lògicament. També ho és la que es realitza mitjançant els canals ordinaris de comunicació del centre: les cartes, l’atenció telefònica, el web o les publicacions etc. Però és molt més important la que duen a terme els professors i les professores. Les famílies han lliurat a l’escola a qui més estimen i són els professors qui passan cada dia moltíssimes hores amb els seus fills. Cada infant torna a casa a la tarda amb un missatge. La suma d’aquests missatges –i el que el professorat sàpiga trasmetre directament– configuraran la satisfacció dels pares i les mares. Les marques comercials tenen molt limitades les possibilitats de relació amb els seus clients (sovint només a la compra i la reclamació). En canvi, la intensitat de relació que s’estableix en el món educatiu és realment una oportunitat única per a la creació de valor de la marca ‘escola’. Certament, un professor no és un venedor. És molt més que això, un educador. Però de la seva comunicació depèn el prestigi de l’escola.

Ordinàriament, però, el professorat no ha rebut formació en comunicació –tot i que són bons comunicadors– i agraeix rebre-la, perquè els és imprescindible. Una escola on tot el seu professorat comunica bé és molt poderosa. Però això no s’improvisa. Exigeix un tracte personal amable i compromès, fonamentat en valors i hàbits –no només en tècniques–.

    Tinc interès en la possibilitat que es faci una d'aquestes xerrades a la meva escola:

    Què cal fer per posicionar la marca de l’escola?El paper del professorat en la marca escolarEl dia que pares i mares vénen a l’escolaProfessor, tu ets el principal portaveu de l’escolaAltres