El posicionament està sent una gran dificultat per captar noves famílies. Moltes escoles no saben com diferenciar-se de les altres i, volent destacar, diuen totes el mateix, un llistat de metodologies i innovacions educatives més o menys de moda (treball per projectes, gamificació, robòtica, treball cooperatiu, trilingüisme, personalització educativa…) combinades amb un “Vine a conèixer-nos!” ben gran, com si la mida del text facilités que s’hi acostessin. Moltes de les pancartes de portes obertes són com la que veus aquí. Per això, les seves campanyes de màrqueting no funcionen.

Com podem evitar dir el mateix que els altres? Amb un posicionament estratègic de marca que sigui realment exclusiu. Si no encara teniu una marca que enamora, per què us gastareu diners en màrqueting?  Quan el vostre missatge sigui únic i sincer, les campanyes seran molt poderoses. 

Inscriu-te al taller sobre posicionament

A través d’un taller personalitzat, us acompanyarem en una de les decisions estratègicament més importants de l’escola: definir i comunicar bé  el vostre posicionament com a marca. Seguirem aquests quatre passos:

BRAND HEART
En què creieu com a escola?
Què esteu fent que valgui molt la pena?
Què us fa diferents de les altres escoles?
BUYER PERSONAS 
Què tenen en comú les famílies a qui us adreceu?
Què les fa diferents?
Quins subgrups n’hi ha?
BRAND PURPOSE
Què somieu tots que sigui molt gran?
És compartit, atractiu, durador i únic?
Es concreta en uns pocs principis?
COPYWRITING
El vostre missatge és únic, sincer i consistent?
Enamoreu amb les vostres paraules?
Compteu amb un eslògan contundent?

El resultat de les quatre hores del taller serà un enfocament clar del vostre posicionament com a escola, que us permetrà mantenir sempre un  gran missatge de màrqueting.

El vostre posicionament serà únic, perquè es fonamentarà en la vostra identitat.

“El coneixement que hem assolit sobre la importància del posicionament ha contribuït a redescobrir el nostre valor diferencial, a donar un missatge molt més clar a les famílies i arrribar-hi de forma molt més eficaç”

ANA COSTA CASELLAS, Directora del col·legi Pineda

“Necessitàvem una reflexió profunda sobre els pilars que han construït la nostra institució educativa: reflexionar per recordar d’on venim i repensar el nostre futur amb optimisme. Ara tornem a navegar amb una identitat pròpia, que sens dubte ens fa únics.”

SERGIO DELGADO PANIEGO, Dpto Comunicació Echeyde S.Coop

ASSISTENTS
Equip directiu i responsables de comunicació/màrqueting.

És imprescindible la presència de les persones directives. Es tracta d’un treball estratègicament important: les decisions sobre el posicionament de l’escola corresponen a la titularitat o la direcció i tindran conseqüències en el dia a dia del centre. La participació dels responsables de comunicació i màrqueting amb experiència serà molt productiva. Per a les anàlisis i els treballs creatius és indispensable un nombre de participants no inferior a cinc persones.

DURADA
4 hores en un sol dia

S’aconsella organitzar-lo en una sola sessió (per exemple, un matí de 9.30 a 13.30). Tots els participants han d’estar alliberats d’altres tasques, per disposar de temps i tranquil·litat. Es pot fer un recés a mitja sessió.

PREPARACIÓ
Uns dies abans es compartiran informacions

No es començarà des de zero, si ja existeix un treball previ. Textos d’identitat, anàlisis DAFO, estudis sobre competidors, resultats d’enquestes de satisfacció, etc. són materials que contribuiran a enfocar de manera més decidida un posicionament de l’escola.

FORMADOR
Miquel Rossy
Assessor i dissenyador de marques escolars

Director de Branding Escolar. Dissenyador gràfic i filòleg. Blogger, podcaster, conferenciant. Durant 30 anys, professor de Secundària i Batxillerat. Des de 1999 dissenyador de marques escolars. Assessor d’escoles i grups escolars en estratègies de màrqueting i branding. Autor dels llibres de Santillana El secreto del marketing educativo i Tu escuela, una gran marca.

Inscripcions i informació

M'interessaria