Al setembre de 2020 s’ha presentat públicament el nou logotip i la identitat visual corporativa de Carmelites Tereses de Sant Josep i de les seves set escoles d’Espanya, un disseny de Miquel Rossy. Ha estat després de mesos d’un treball a fons d’anàlisi de la identitat, de la tradició gràfica, de les exigències d’implementació, de la imatge projectada, de definició d’objectius, en què han participat la titularitat i les set escoles.

El nou símbol dels col·legis Carmelites Tereses de Sant Josep es construeix a través de la superposició d’una de les estrelles de sis puntes de l’escut carmelità sobre sis circumferències, que deixen lliures les arestes. L’estrella –que en algunes interpretacions de l’escut del Carmel simbolitza a la Verge Maria– és llum i claredat. Les circumferències s’han convertit, per aquesta transformació, en pètals de la flor de la violeta, una flor petita i senzilla que infon pau i tranquil·litat i esdevé símbol de l’estil educatiu del grup, basat en el tracte afable i l’esperit de servei.

Per la seva banda, el logototip de la institució Carmelites Tereses de Sant Josep i de les set escoles, s’ha dissenyat amb la família tipogràfica Roboto, en un gris que és color corporatiu secundari, i sotmesa a un lleu arrodoniment de les puntes.  La Roboto ha esdevingut la font corporativa del grup.

Les Carmelites Tereses de Sant Josep són una institució educativa sorgida al segle XIX a través de l’acció de Teresa Toda i la seva filla Teresa Guasch. L’any 1863 es van lliurar amb fermesa a la causa de les òrfenes i els més necessitats, amb la convicció que això és el que Déu els demanava en servei dels altres. Compta en l’actualitat amb escoles a Reus, Sabadell, Tarragona, Lleida, Mora d’Ebre, Santurtzi i Madrid.