Ens agradaria que ens llegissin tot el que escrivim. És una reclamació difícil en l’era dels 140 caràcters de Twitter. Això val també per a l’escola. Us atreviríeu a fer una enquesta entre pares i mares sobre el tant per cent de cartes i circulars que es llegeixen? Per això, cal calcular molt bé què val la pena escriure i com. Una bona infografia pot aconseguir millor comunicar un seguit d’idees que la carta pomposa del director.

Imagineu que heu de donar indicacions de mobilitat a les famílies que vénen a buscar els fills a l’escola. Oi que el que us surt natural és començar a redactar una carta explicativa? No seria molt més simple un “Adjuntem indicacions per facilitar la mobilitat” i una mapa amb una infografia dels passos que cal donar?

Trobareu en aquest blog una guia per a l’elaboració d’una infografia. Preparant-la he après jo mateix maneres de fer-les millor. Hi ha, d’altra banda, una gran quantitat de recursos disponibles a Internet. Us comparteixo aquí les infografies i els esquemes dels posts més llegits al blog, alguns dels quals van passar a formar part del llibre La teva escola, una gran marca.

Miquel Rossy

 
 12ppt  12confer
 12ppt  info-10revista2
 logo-branding  infograma1
 10manaments-comunicacio-interna  infografpresenta
 10conflictes  rumors_ca
 parts-dun-anunci  
 whatsapp
 11-consells-fullet
 CANVI