PROFESSORAT

La imatge que pares i mares es formen de l’escola és la suma d’impactes aïllats (no només judicis i raonaments, sinó sobretot emocions i impressions). Les experiències personals són les més decisives. Per això, el dia que els pares i les mares vénen a l’escola –la manera com se senten atesos– esdevé clau per a la imatge que mantindran al llarg de molts dies, potser d’un curs sencer. Això ens palesa què ens juguem en cada reunió de pares i mares. Si som capaços de fer-la memorable –senzillament superior a les seves expectatives– tenim molt de guanyat.

La qualitat d’una reunió passa per la mateixa convocatòria, per la manera com els saludem, la disposició de l’aula, els temes tractats, la manera d’exposar-los, la durada de la reunió, etc. Si es fa servir una presentació de PowerPoint, cal que sigui un complement, no un substitutiu de les  destreses d’oratòria dels professors.

Aquesta xerrada consiteix en un repàs pràctic de totes les situacions habituals amb pares i mares a l’escola.

    Tinc interès en la possibilitat que es faci una d'aquestes xerrades a la meva escola:

    Què cal fer per posicionar la marca de l’escola?El paper del professorat en la marca escolarEl dia que pares i mares vénen a l’escolaProfessor, tu ets el principal portaveu de l’escolaAltres