ESCOLTA-HO A
 Spotify
 iTunes
 Spreaker

Si sortiu a ajeure-us a la sorra de la platja o a caminar per viaranys de muntanya, no us deixeu els auriculars a casa! Aneu a tot arreu amb els auriculars posats, com ben segur que fan els vostres alumnes. No només per escoltar la música que més us agrada potser amb l’Spotify. Aprofiteu el mateix Spotify, per alternar cançons i episodis de Podcast. Quins episodis? D’una banda, els de Branding Escolar, és clar, però també tants d’altres que si dediqueu una estona a buscar trobareu i us seran molt útils. De màrqueting, d’educació, de tants temes… 

En voleu un exemple? Busqueu a iTunes “Educa como puedas” i trobareu 8 episodis de les conferències excel·lents i divertidíssimes que feia l’enyorat Carles Capdevila. O vosaltres mateixos feu una cerca a Spotify o amb la paraula “educació”, o “education”, si sabeu prou anglès. És que el podcast és un instrument boníssim per practicar idiomes. També podeu trobar podcast de temes científics, de tecnologia, d’innovació, de literatura… D’història, n’hi ha alguns de molt entretinguts.

Hem arribat al final de la primera temporada del podcast de Branding Escolar, el podcast per fer de la teva escola una gran marca. Vam començar al gener de 2019. Han estat més de 25 setmanes publicant ininterrumpudament un episodi cada dilluns a les 6 del matí. Fa poc més d’un mes, vam parlar de la conveniència de no interrompre completament la comunicació de l’escola a l’estiu. Al contrari, les vacances són una oportintat, si se saben aprofitar, precisament perquè tothom ha tancat la persiana. Escolteu l’episodi on ho explico.

El podcast –com a mínim aquest– és un material força atemporal. Per això, els continguts que us proposo per aquestes dates són els mateixos que hem anat penjant al llarg dels mesos. Podeu escoltar-lo ara que teniu més temps, i apuntar alguna idea que us suggereixin, o començar a partir d’un tema una reflexió sobre la vostra escola, que us serveixi per quan torneu. D’aquesta manera aprofitareu la irradiació solar o la caminada per escoltar els podcasts endarrerits, que no vau tenir temps d’atendre durant el curs.

Al llarg d’aquests sis mesos hem anat parlant de molts temes:

  • Hem fet una tirada llarga sobre els rumors a l’escola. Els rumors són molt importants per a la reputació interna i externa del centre. El focus principal de rumors –dèiem– som nosaltres mateixos.
  • També hi ha uns quants episodis sobre la marca visual (deixant clar que la marca és molt més que la identitat visual, com hem vist fa poc amb l’exemple del nou logo de correus), sobre el logotip, com triar-lo, la conveniència de canviar-lo, com dissenyar una identitat visual low cost
  • Hem publicat tres entrevistes (us aviso que en tinc unes quantes més pendents), a Andy Stalman, referent en el món del branding, a Teresa Baró (sobre la comunicació a l’escola) i una de molt interessant a Marcelo Ghio. Si no les has escoltat, val la pena que les recuperis.  També hi ha l’entrevista que em van fer a Ràdio Estel, aquesta sí que te la pots estalviar, si vols.
  • A l’inici del canal vaig fer referència a algunes qüestions bàsiques en la distinció entre el màrqueting i el brànding, entre la tàctica i l’estratègia, la generació d’expectatives, el valor de la marca, les tendències actuals en branding, l’actitud dels directius davant de la marca…
  • Hem tracta també alguns temes de comunicació: la relació entre govern i comunicació, la pancarta de portes obertes, què és notícia en una escola.

Déu n’hi do! Em sembla que hauria de retirar tot aquest material de la xarxa, enllaunar-lo i posar-lo a la venda… Mentre m’ho penso, aprofiteu per escoltar-ho.

Queden temes importantíssims per tractar. Diria que els més importants encara no els hem tocat encara. En concret, el meu preferit: el paper del professorat en la marca de l’escola. ¿Us interessa? Paciència, desgraciadament setembre arribarà més de pressa del que voldríem. Llavors espero donar-vos també una bona notícia editorial. 

Mentrestant fruïu  del merescut parèntesi!